Coolia
Coolia Coolia is sinds 1954 het contactblad van de Nederlandse Mycologische Vereniging. De leden houden zich actief, als amateur of beroepsmatig, bezig met paddenstoelen in Nederland. Coolia verschijnt vier keer per jaar en bevat artikelen over mycologische onderwerpen, zoals beschrijvingen en detailtekeningen van nieuwe soorten, determinatiesleutels, verenigingsnieuws, het excursieprogramma en nog veel meer.
Inhoudsopgave van het meest recente nummer


Oude jaargangen
Vanaf de 34ste jaargang kan men Coolia-afleveringen bestellen op de bestelpagina. Oudere jaargangen zijn beschikbaar als PDF-bestand.

Sleutels en beschrijvingen in Coolia

Soortbeschrijvingen van bijzondere soorten die voor het eerst in ons land werden waargenomen kan met terugvinden in de indices. Men zoeke dan op soortnaam of epitheton. Voorbeeld: Als men de beschrijving van Amanaita muscaria zoekt, zoeke men op 'muscaria'.
Download de indices voor Coolia (PDF)

Zo nu en dan worden determinatiesleutels in Coolia gepubliceerd. Via de koppeling hieronder kunt u alle sinds 1962 in Coolia gepubliceerde determinatiesleutels terugvinden op geslachts- of familienaam. Indien u niet over het betreffende Coolia-nummer bechikt, kan dat worden ingezien in de bibliotheek van de NMV. Enkele sleutels kunnen als PDF-bestand worden gedownload.