Recent bij NatureToday:

Rietmycena moeilijker te vinden door zomerse droogtes

Natuurberichten, categorie: Paddenstoelen

De paddenstoelenberichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen.

Klik op het logo rechts om de website te bezoeken.

Klik op de foto links om het meest recente natuurbericht over paddenstoelen te lezen.

Meest recent:


Bijzondere waarnemingen

Iedereen kan bijzondere waarnemingen doorgeven van paddenstoelen die in volgens de database van de NMV in minder dan 100 uurhokken (5x5 km) voorkomen. Met goede foto's en een beschrijving van de vondst natuurlijk.
Klik op de foto om de meest recente waarneming te bekijken.

Bekijk het overzicht van de bijzondere waarnemingen

Deze maand:

Paddenstoel van de maand

Sinds juli 2006 presenteert de NMV iedere maand een paddenstoel. De paddenstoel van de maand wordt aan u voorgesteld met een of meer prachtige foto's en een wetenswaardige tekst die is samengesteld op basis van ervaringen van doorgewinterde mycologen.

Bekijk de paddenstoel van deze maand!


Vliegenzwam


Paddenstoel van het jaar 2022

In 2022 willen we de publieksinventarisatie uit 1991 en 2000 naar de verspreiding van de Vliegenzwam herhalen. We roepen daarom alle natuurliefhebbers van Nederland op om een jaar lang al hun waarnemingen van  Vliegenzwammen door te geven. We willen niet alleen de verspreiding van de Vliegenzwam in kaart brengen, maar ook bij welke boom deze staat en in welk biotoop. En omdat het de derde keer is dat dit gebeurt kunnen er eventuele trends bepaald worden.

Lees meer over de paddenstoel van het jaar


Nieuwsbrief


Maandjournaal Paddenstoelen

Sinds 1 september 2020 verschijnt er weer een paddenstoelennieuwsbrief.

Abonneer je nu en download reeds verschenen nummers