Meest recent:

Bijzondere paddenstoelenflora langs het fietspad Wageningen-Bennekom

Natuurberichten, categorie: Paddenstoelen

De paddenstoelenberichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen.

Klik op het logo rechts om de website te bezoeken.

Klik op de foto links om het meest recente natuurbericht over paddenstoelen te lezen.

Meest recent:

Paddenstoel van de maand

Sinds juli 2006 presenteert de NMV iedere maand een paddenstoel. De paddenstoel van de maand wordt aan u voorgesteld met een of meer prachtige foto's en een wetenswaardige tekst die is samengesteld op basis van ervaringen van doorgewinterde mycologen.

Bekijk de paddenstoel van deze maand!

Meest recent:


Bijzondere waarnemingen

Iedereen kan bijzondere waarnemingen doorgeven van paddenstoelen die in volgens de database van de NMV in minder dan 100 uurhokken (5x5 km) voorkomen. Met goede foto's en een beschrijving van de vondst natuurlijk.
Klik op de foto om de meest recente waarneming te bekijken.

Bekijk het overzicht van de bijzondere waarnemingen


Heideknotszwam


Paddenstoel van het jaar 2020

De Heideknotszwam is een belangrijke kensoort van schrale heideterreinen en de keuze voor deze soort hangt daarom samen met het biotoop van het jaar. Help de NMV door waarnemingen van deze opvallende paddenstoel te melden.

Lees meer over de paddenstoel van het jaar


Droge duinheide


Biotoop van het jaar 2020

Er is gekozen voor heidevelden die gelegen zijn op voedselarme, zure zandgronden in het zuiden, het centrum en het oosten van ons land en in delen van de duinstreek. Voor het project is een speciale streeplijst ontwikkeld, die in het veld gebruikt kan worden. Doe mee!

Lees meer over de biotoop van het jaar


Nieuwsbrief


Maandjournaal Paddenstoelen

Sinds 1 september 2020 verschijnt er weer een paddenstoelennieuwsbrief.

Abonneer je nu en download reeds verschenen nummers