Nu bij NatureToday:

Communicatie tussen schimmels en planten; online lezing 6 december

Natuurberichten, categorie: Paddenstoelen

De paddenstoelenberichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen.

Klik op het logo rechts om de website te bezoeken.

Klik op de foto links om het meest recente natuurbericht over paddenstoelen te lezen.

Meest recent:


Bijzondere waarnemingen

Iedereen kan bijzondere waarnemingen doorgeven van paddenstoelen die in volgens de database van de NMV in minder dan 100 uurhokken (5x5 km) voorkomen. Met goede foto's en een beschrijving van de vondst natuurlijk.
Klik op de foto om de meest recente waarneming te bekijken.

Bekijk het overzicht van de bijzondere waarnemingen

Deze maand:

Paddenstoel van de maand

Sinds juli 2006 presenteert de NMV iedere maand een paddenstoel. De paddenstoel van de maand wordt aan u voorgesteld met een of meer prachtige foto's en een wetenswaardige tekst die is samengesteld op basis van ervaringen van doorgewinterde mycologen.

Bekijk de paddenstoel van deze maand!


Oranje oesterzwam


Paddenstoel van het jaar 2021

De Oranje oesterzwam leeft op dood loofhout, met name op stobben en dikke stammen. De soort werd in 2007 voor het eerst in ons land gevonden. Na tien jaar was hij al aangetroffen in 35 atlasblokken en nog eens drie jaar later bleek deze soort al in 174 hokken voor te komen. Een razendsnelle verovering van ons land dus! Help de NMV door waarnemingen van deze opvallende paddenstoel te melden.

Lees meer over de paddenstoel van het jaar


Nieuwsbrief


Maandjournaal Paddenstoelen

Sinds 1 september 2020 verschijnt er weer een paddenstoelennieuwsbrief.

Abonneer je nu en download reeds verschenen nummers