Bijzondere waarnemingen op onze website

Heeft u een bijzondere waarneming die u via onze website wilt publiceren, of denkt u misschien een bijzondere vondst te hebben gedaan? Dan zien we graag dat u met ons contact opneemt.

Onzeker over een bijzondere vondst?

Weet u niet zeker of u iets bijzonders hebt gevonden? Stuur uw foto’s met informatie over datum en vindplaats naar waarnemingen@mycologen.nl (of gebruik onderstaand formulier) en wacht totdat u van ons antwoord hebt gekregen. Daarnaast willen we u graag attenderen op enkele determinatiesites voor paddenstoelen, namelijk onze NMV-Facebook-groep en het forum van Waarneming.nl. Voor beide fora dient u wel eerst (eenmalig) lid te worden of een account aan te maken.

Zeker van een bijzondere vondst?

U bent zeker van uw vondst en dit is of kan worden bevestigd door een expert? Raadpleeg eventueel een van onze consuls. Een bijzondere vondst komt voor in minder dan 84 atlasblokken (raadpleeg hiervoor de NDFF Verspreidingsatlas). Graag ontvangen wij van u dan een korte tekst van ongeveer 125 woorden naar het voorbeeld van eerdere beschrijvingen in de rubriek Bijzondere waarnemingen. Exotische paddenstoelen (uit kassen of plantenbakken binnenshuis) en buitenlandse waarnemingen komen niet voor de rubriek in aanmerking.

Naast een beschrijving verwachten we een of enkele foto's van goede kwaliteit (zie eventueel op onze website onder Alles Over Paddenstoelen de cursus Paddenstoelenfotografie).

Belangrijk!

Ingestuurde foto's worden eigendom van de Nederlandse Mycologische Vereniging en kunnen worden gebruikt in Coolia, bij presentaties en in de Verspreidingsatlas. Uiteraard altijd onder vermelding van naam van de fotograaf.

 


Opmerking: zorg ervoor dat uw via het formulier mee te sturen foto's niet te groot zijn: maximaal 1,0 MB!