Coolia 66(3)

Coolia 66(3) bevat twee grote artikelen: een verslag van veertig jaar onderzoek in Nijenrode en de karteringsnieuwsbrief met veel aandacht voor nieuwe soorten en barcodesoorten. Dit artikel is ook als PDF downloadbaar, want het is belangrijk dat niet alleen de validatoren, maar iedereen die wel eens een nieuwe soort opgeeft op de hoogte is van de afspraken en voetangels en klemmen. In het artikel over Nijenrode is ook het In Memoriam van Gert Immerzeel opgenomen. Gert was al die jaren de beheerder van landgoed Nijenrode en de drijvende kracht achter de werkgroep.
Een derde, iets minder omvangrijk artikel is gewijd aan de landgoederen Elswout en Koningshof bij Haarlem. Twee terreinen die bijna even iconisch zijn als Nijenrode, al is het aantal soorten daar wel wat kleiner.
Er worden twee boeken besproken in dit nummer van Coolia. Het eerste is het pas verschenen boek over Voorne in de serie 'Duinen en mensen', dat de inleiding vormt in de column van Rob Chrispijn, het tweede de Flora Batava die tussen 1800 en 1934 verscheen en nu is heruitgegeven. Twee mooie werken die documenteren wat we in ons land hebben, maar steeds verder afbreken en in de verdrukking brengen.

Bekijk de inhoudsopgave van Coolia 66(3)