Maandjournaal Paddenstoelen #36

Van de redactie
Het voorjaar is in volle gang en inmiddels is ook de zomertijd weer ingegaan. Moeder Natuur ontwaakt en laat ons weer genieten van alles wat groeit, bloeit, kruipt en vliegt. De laatste weken wisselen zon en regen elkaar veelvuldig af. Dit is niet alleen het perfecte groeiweer voor het vele groen, maar ook voor paddenstoelen. Waar we in het vorige nummer nog meldden dat de voorjaarssoorten prominent aanwezig waren, lijken deze inmiddels alweer op hun retour en plaats te maken voor andere soorten. Opvallend is dat er al soorten worden gemeld die je nog niet in deze tijd van het jaar zou verwachten. Denk hierbij aan Papegaaizwammetjes, Porseleinzwammen, heksenboleten en zelfs melkzwammen. Zou het een voorbode zijn voor een rijk paddenstoelenjaar?

In de Terugblik besteden we aandacht aan een viertal Natuurberichten en Bijzondere Waarnemingen van de Slanke voorjaarssatijnzwam en de Violette champignonparasol. In de Vooruitblik besteden we aandacht aan hond Dora die
Dikrandtonderzwammen kan opsporen en bespreken we een aantal nieuwe boeken die recent zijn uitgegeven. Verder verwijzen wij je graag naar het uitgebreide excursieaanbod wat de NMV dit voorjaar aanbiedt. In de link aan het eind van dit journaal vind je het programma en wellicht zit er ook wel iets voor jou bij.

Download het 36ste Maandjournaal Paddenstoelen | Bezoek de overzichtspagina