Slijmzwammennieuws No 7

De zevende nieuwsbrief opent met de rubriek Laat je niet foppen. De gebundeld netpluimpje wordt vergeleken met het Bruin netpluimpje. Dan volgt een stukje over gepolariseerd licht door de  microscoop: daar is geen dure apparatuur voor nodig, aan een oude zonnebril heb je genoeg! In de boekbespreking komt een lijvig Japans boek voorbij van 1136 pagina's. De auteur heeft veel Japanse soorten beschreven samen met Nannenga-Bremekamp en later alleen. Het boek wordt aanbevolen omdat er veel soorten in staan die je in andere werken niet kunt vinden. En volgens Hans van Hooff is het ondanks de Japanse karakters prima te hanteren (en anders hebben we nog Google Translate op de telefoon dat teksten real-time voor je vertaalt!).
Het volgende artikel is gewijd aan de Gewone boomwrat en voorziet in een determinatie sleutel tot alle bekende soorten in Lycogala. Daaronder volgen foto's van alle soorten die uit ons land bekend zijn. Na dit artikel volgen beschrijvingen van enkele nieuwe soorten voor ons land.
Tot slot een verslag over soorten die opgekweekt werden op substraat uit Sicilië door Jurgen Nieuwkoop en Hans van Hooff.

Download de zevende nieuwsbrief

Bezoek de pagina van het Myxomycetenproject