Zilveren Anjer voor Eef Arnolds

Foto: Prins Bernhard Cultuurfonds/ Jorrit Lousberg

Ons erelid Eef Arnolds is op 9 juni door het Prins Bernhard Cultuurfonds geëerd. Eef is bioloog en gepromoveerd als mycoloog. Zijn betekenis voor de natuur is enorm, door zijn onderzoek, zijn inbreng bij het maken van atlassen over de Drentse flora en paddenstoelen en zijn adviserende en besturende rol voor het Drentse Landschap. Eef Arnolds zet zich in voor meer natuurlijke bossen in Nederland, creëerde zijn eigen biodiverse natuurgebied 'Schepping' naast zijn woonhuis, enthousiasmeert vrijwilligers om zich in te zetten voor de natuur en schreef talloze publicaties, columns en nieuwsbrieven. .

Zilveren Anjer 2023

De Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds is dit jaar toegekend aan Trudy van Riemsdijk-Zandee en Willem van Riemsdijk, Wesley Sekewael en Eef Arnolds. Zij ontvingen hun Zilveren Anjer op vrijdag 9 juni in Koninklijk Paleis Amsterdam uit handen van Prinses Beatrix.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds eert betrokken vrijwilligers sinds 1950 met de Zilveren Anjer. Voor hun onbetaalbare inzet voor cultuur en natuur. Met tijd en inzet of met financiële steun. En altijd met het doel om ook anderen mee te laten genieten van alles wat ze zelf zo na aan het hart ligt. Lees meer over het Prins Bernhard Cultuurfonds.