Paddenstoelenwerkgroep "De Noordkop"

Contactpersoon:
Martijn Oud
T: (072) 561 84 80
E: mnaj.oud@ziggo.nl

Alle excursies vertrekken in principe om 10.30 uur, tenzij anders is vermeld, en eindigen om ongeveer 16.00 uur, afhankelijk van het enthousiasme en de hoeveelheid paddenstoelen.

  1. Van de deelnemers aan de excursies van de Paddenstoelenwerkgroep wordt verwacht dat zij zich aan de aanwijzingen van de excursieleider(s) houden. Het verzamelen van paddenstoelen voor nadere studie dient zo bescheiden mogelijk te gebeuren; eventueel losse en niet verder benodigde exemplaren worden liefst onopvallend in het terrein teruggeplaatst. Er worden geen paddenstoelen verzameld voor consumptie. Er wordt van uit gegaan dat deelnemers zich conformeren aan het plukstandpunt van de Nederlandse Mycologische Vereniging.
  2. In principe zijn de excursies, in overleg met de excursieleider, voor iedereen toegankelijk. Deelname geschiedt volledig op eigen risico.
  3. Van de excursieleider(s) wordt verwacht dat hij/zij zelf voor de benodigde vergunningen zorgen. De excursie deelnemers geven de namen en bijzonderheden van de eventueel voor nader onderzoek meegenomen paddenstoelen door aan de coördinator. Hiervan wordt een soortenlijst samengesteld en doorgestuurd naar de excursie deelnemers.
  4. De coördinator stuurt aan het eind van het jaar alle waarnemingen op naar de provinciaal coördinator van de NMV.

S.v.p. telefonisch opgeven voor een excursie op de vrijdagavond vóór de excursiedag tussen 18:00 en 20:00 (Mobiel 06-29299052)


Excursies in 2024:

  • Zaterdag 17 februari: Winterexcursie naar het Geestmerambacht. Oesterzwammen, Kelkzwammen, houtzwammen en alle mogelijke, korstjes en waasjes enz. die er in de winter te vinden zijn (tegenwoordig inclusief de eerste voorjaarssoorten). Verzamelen om 10:30 bij de ingang van de Koedijkerkant van het Geestmerambacht (Vlasgat) tel: 0629299052
  • Zaterdag 13 april: Excursie op zoek naar de voorjaarspaddenstoelen van het Geestmerambacht. Soorten zoals het Vingerhoedje en Grote aderbekerzwam kunnen worden gegarandeerd dus komen! Ook verschillende soorten morieljes zijn er te zien ( als ze er nog staan!) Verzamelen om 10:30 bij de ingang van de Koedijkerkant van het Geestmerambacht (ingang Vlasgat) tel: 0629299052