NMV-werkgroep Wassenaarse Parken

Coördinator:
Kees Pinster,
M: 06 33 77 31 76
E: paddenstoelen@den-haag.knnv.nl

De excursies zijn altijd op de dinsdagochtend, beginnen om 10 uur en duren ongeveer 2 uur. Vooraf aanmelden is alleen nodig als de excursie plaatsvindt in een gebied van Dunea, waar maximaal 15 deelnemers zijn toegestaan.


Excursies in 2022:

 • Dinsdag 21 juni: Kikkervallei (Dunea)
  Besloten duinterrein van Dunea. Vanaf De Tapuit, bezoekerscentrum  Dunea, in Meijendel, loopt of fietst u richting het strand over de Golfzangweg. Op de T-kruising  gaat u rechtsaf, het fietspad  - de Ganzenhoekweg -  op. Vanaf die kruising is het nog ongeveer 1,5 kilometer lopen/fietsen tot de entree van de Kikkervalleien. Deze plek is dus het best per fiets bereikbaar.
 • Dinsdag 5 juli: Landgoed Ter Veken
  Schouwweg 29a, 2243 BC Wassenaar. Parkeren auto en fietsen langs de weg bij de ingang
 • Dinsdag 19 juli: Solleveld (Dunea)
  Verzamelen op de parkeerplaats van landgoed Ockenburg. Ga iets voorbij de Monsterseweg 2 over het bruggetje en zie de parkeerplaats dan aan de linkerkant van de oprijlaan van het landgoed.
 • Dinsdag 2 augustus: Meijendel (Dunea)
  Verzamelen bij de parkeerplaats bij bezoekerscentrum De Tapuit, Meijendelseweg 40 - 42, 2243 GN Wassenaar.
 • Dinsdag 16 augustus: Kijfhoek Bierlap (Dunea)
  Start bij infobord van de parkeerplaats Kievitsduin aan de  Meijendelseweg in Wassenaar. Let op, een excursie van 10.00 – 14.00 uur. Neem eten en drinken mee.
 • Donderdag 1 september: Golf Rozenstein (let op: deze keer niet de vaste dinsdag)
  Dr. Mansvelkade 15, 2242 TZ Wassenaar. Volg de route naar Duinrell en ga op de rotonde bij de benzinepomp rechtsaf: de Dr. Mansveltkade. Na 400 meter parkeren links op parkeerterrein en ingang golfterrein ligt dan rechts. Er kunnen geen kinderen meelopen.
 • Dinsdag 13 september: landgoed Te Werve
  Ingang aan de Van Vredenburchweg 105, 2283 TC Rijswijk.
 • Dinsdag 20 september: Landgoed Ter Horst (onderdeel van landgoed de Horsten)
  Ga via de Horst- en Voordelaan, Voorschoten naar de ingang van het landgoed aan de Horstlaan 3, 2254 EL Voorschoten.
 • Zaterdag 24 september: park Clingendaal
  In het kader van de Week van Veldbiologie een extra excursie! Verzamelplaats: hoofdingang park Clingendael aan de Wassenaarseweg, Den Haag. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Maximum aantal deelnemers: 15 Excursieleider: Kees Pinster, 0633773176. Aanmelden bij: paddenstoelen@den-haag.knnv.nl
 • Dinsdag 27 september: Golf Duinzicht
  Golfterrein, gelegen aan de Waalsdorperlaan 40, 2244 BN Wassenaar, nabij de kruising met de Buurtweg. Rij de oprijlaan op, waar een fietsenstalling is en auto’s geparkeerd kunnen worden. Maximaal 15 deelnemers en er kunnen geen kinderen meelopen.
 • Dinsdag 4 oktober: Marlot en Reigersbergen
  Verzamelen bij het koffietentje (Chalet Ten Bosch) aan de Leidsestraatweg 45, 2594 BB Den Haag.  Dat ligt aan de kruising van de Benoordenhoutseweg en de Leidsestraatweg.
 • Dinsdag 11 oktober: landgoederen Clingendael - Oosterbeek
  Start vanaf de hoofdingang van het park Clingendael, op de kruising van de Wassenaarseweg en Laan van Clingendael.
 • Dinsdag 18 oktober: Landgoed Zuidwijck
  Rijksstraatweg Wassenaar. Neem voorbij kruispunt Den Deijl de ventweg aan de rechterkant. Het landgoed ligt dan na 1 km rechts. Parkeren in de berm, niet op het landgoed.