NMV-werkgroep Wassenaarse Parken

Coördinator:
Kees Pinster,
M: 06 33 77 31 76
E: paddenstoelen@den-haag.knnv.nl

De excursies zijn altijd op de dinsdagochtend, beginnen om 10 uur en duren ongeveer 2 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.


Excursies in 2021:

 • Dinsdag 3 augustus: Marlot en Reigersbergen
  Verzamelen (en parkeren) bij het koffietentje (Chalet Ten Bosch) aan de Leidsestraatweg 45, 2594 BB Den Haag.  Dat ligt aan de kruising van de Benoordehoutseweg en de Leidsestraatweg.
 • Dinsdag 17 augustus: landgoederen Clingendael - Oosterbeek
  Start vanaf de hoofdingang van het park Clingendael, op de kruising van de Wassenaarseweg en Laan van Clingendael. Indien mogelijk bezoeken we ook de vogeltuin in het park Oosterbeek.
 • Dinsdag 31 augustus: Landgoed Zuidwijck
  Rijksstraatweg Wassenaar. Neem voorbij kruispunt Den Deijl de ventweg aan de rechterkant. Het landgoed ligt dan na 1 km rechts. Parkeren in de berm, niet op het landgoed.
 • Dinsdag 14 september: Landgoed Vrijland
  Raaphorstlaan 28, Wassenaar. Bij het verkeersplein voor de voormalige dierentuin meteen rechtsaf de Raaphorstlaan in. Parkeren bij de ingang van landgoed Vrijland.
 • Dinsdag 21 september: Golf Rozenstein
  Dr. Mansvelkade 15, 2242 TZ Wassenaar. Volg de route naar Duinrell en ga op de rotonde bij de benzinepomp rechtsaf: de Dr. Mansveltkade. Na 400 meter parkeren links op parkeerterrein en ingang golfterrein ligt dan rechts.
 • Dinsdag 28 september: Kijfhoek Bierlap (Dunea)
  Start bij infobord van de parkeerplaats Kievitsduin aan de  Meijendelseweg in Wassenaar. Let op, een excursie van 10.00 – 14.00 uur. Neem eten en drinken mee!
 • Dinsdag 12 oktober: Kikkervalleien
  Besloten duinterrein van Dunea. Vanaf De Tapuit, bezoekerscentrum  Dunea, in Meijendel, loopt of fietst u richting het strand over de Golfzangweg. Op de T-kruising  gaat u rechtsaf, het fietspad  - de Ganzenhoekweg -  op. Vanaf die kruising is het nog ongeveer 1,5 kilometer lopen/fietsen tot de entree van de Kikkervalleien. Deze plek is dus het best per fiets bereikbaar.
 • Dinsdag 19 oktober: Backershagen en Wiltzanck
  Start parkeerplaats aan de de Menkenlaan in Wassenaar bij het van Ommerenpark 200, 2243 EX Wassenaar
 • Dinsdag 26 oktober: Harstenhoek
  Een nieuwe locatie voor onze werkgroep: het besloten duinterrein Harstenhoek van Dunea, een typisch voorbeeld van een Zeedorpenlandschap. We starten vanaf de kruising Pompstationsweg – Van Alkemadelaan. Auto’s kunnen op de Pompstationsweg parkeren.
 • Dinsdag 2 november: Golf Duinzicht
  Golfterrein, gelegen aan de Waalsdorperlaan 40, 2244 BN Wassenaar, nabij de kruising met de Buurtweg. Rij de oprijlaan op, waar een fietsenstalling is en auto’s geparkeerd kunnen worden.
 • Dinsdag 9 november: Meijendel-zuid
  Een nieuwe Dunea-locatie: mooie duingraslanden met mogelijk wasplaten en bijzondere stuifzwammen. Bereikbaar per fiets: ga naar de Watertoren aan de Pompstationsweg 327 dan een kilometer door naar het verzamelpunt: fietsenstalling strandopgang Noorderstrand. Voor auto’s helaas niet bereikbaar, maar lopend goed te doen als je Pompstationsweg, kruising van Alkemadelaan je auto parkeert en dan naar de strandopgang loopt.
 • Dinsdag 23 november: landgoed Te Werve
  Ingang aan de Van Vredenburchweg 105, 2283 TC Rijswijk.
 • Dinsdag 7 december: Loopert (Dunea)
  Parkeerterrein Waalsdorpervlakte, te bereiken via de Oude Waalsdorperweg, Den Haag.
 • Dinsdag 21 december: landgoed Rust en Vreugd
  Start parkeerplaats bij de kruising Menkenlaan – Van Ommerenlaan in Wassenaar, nabij het van Ommerenpark 200, 2243 EX Wassenaar.