Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep

Contactpersoon:
Ruud Lie
T: (0115) 45 15 85
M: 06 12 76 85 39
E: ruud.lie@kpnmail.nl

Voor de werkgroepleden: Opgave van deelname aan de excursies uiterlijk 3 dagen ervoor bij Ruud Lie (ruud.lie@kpnmail.nl) i.v.m. eventueel waarschuwen bij niet doorgaan en om indien mogelijk vervoer te combineren.


Excursies in 2021:

  • Zaterdag 28 augustus: Schuddebeurs, Schouwen De bossen rond Schuddebeurs. Gemengd loof-naaldbos. Verzamelen op de parkeerplaats bij de buitenplaats Mon Plaisir aan de Donkereweg. De excursie start om 13.00 uur.
  • Zaterdag 11 september: Poelbos, Goes Het bos is ontstaan in 1975 bij de ruilverkaveling van het Poelgebied. Het onderhoud wordt gedaan door Staatsbosbeheer. Het bos is een loofbos met een interessant gedeelte dat beplant is met beuken. De excursie begint om 13.00 uur op de parkeerplaats aan de Theuniswegeling bij ’s Heer Hendrikskinderen.
  • Woensdag 22 september: Bossen Braakman Zuid De bossen Braakman Zuid liggen ten zuiden van de N62 in de richting Philippine. Langs de Isabellaweg aan de rand van het bos is een parkeerterrein. De excursie start om 13.00.uur op de parkeerplaats langs de Isabellaweg.
  • Zaterdag 2 oktober: Gadrabos, Burgh-Haamstede op Schouwen. De ingang is aan de Vroonweg (oude weg naar Renesse). De excursie begint om 13.00 uur op de parkeerplaats bij het Gadrabos, net voor het hek dat de toegang is voor de vroongronden.
  • Woensdag 13 oktober: Oranjezon,Walcheren De excursie begint om 13.00 uur op de parkeerplaats bij uitspanning Oranjezon (toegangsweg naar Oranjezon)
  • Zaterdag 30 oktober: De Grevelingendam (NMV excursie) Aan de westzijde van de dam is een stuk aangeslibd en daarop is langzaam begroeiing ontstaan. In die begroeiing gaan we op zoek naar paddenstoelen. De excursie vertrekt om 11.00 uur vanaf de meest zuidelijke parkeerplaats langs de dam.
  • Zaterdag 10 november: Jansteen pompstation Bos ten zuiden van St Jansteen in Zeeuws-Vlaanderen. Het bos maakt deel uit van het waterwingebied van St Jansteen. U rijdt van Hulst naar Kapellebrug langs de Gentse vaart tot aan de rotonde bij de grens. Bij de rotonde rechts Van Hogendorplaan ligt de parkeerplaats. De excursie start om 13.00 uur.
  • Zaterdag 13 november: Zeereep Kamperland (NMV excursie) Duinen bij Kamperland. Verzamelen aan het begin van de parallelweg over de Oosterscheldekering. Op de N57 Veerse Dam komende uit Middelburg na het verlaten van de Veerse Dam de eerstvolgende rotonde afslag Banjaard. Bij het verlaten van de rotonde niet de    richting Banjaard volgen maar naar rechts. Na een kleine km verzamel locatie. Routekaartje op aanvraag. Start 11.00 uur.
  • Zaterdag 20 november: Neeltje Jans We verzamelen aan de Oosterscheldekant van het eiland. U neemt de afslag naar Deltapark Neeltje Jans, we gaan niet naar de parkeerplaats daar, maar gaan rechtsaf naar de voormalige viskwekerij. Verzamelen om 12.00 uur.
  • Zaterdag 27 november: Zeereep Zwarte Polder, Nieuwvliet (NMV excursie) We verzamelen op de parkeerplaats (westzijde) bij de Verdronken Zwarte polder Nieuwvliet-bad aan de Zeedijk waar deze overgaat in de dwarsdijk. Start 11.00 uur.