Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep

Contactpersoon:
Ruud Lie
T: (0115) 45 15 85
M: 06 12 76 85 39
E: ruud.lie@kpnmail.nl

Voor de werkgroepleden: Opgave van deelname aan de excursies uiterlijk 3 dagen ervoor bij Ruud Lie (ruud.lie@kpnmail.nl) i.v.m. eventueel waarschuwen bij niet doorgaan en om indien mogelijk vervoer te combineren.


Excursies in 2020:

  • Woensdag 16 September: Hoogduin, Oostkapelle Hoogduin is een landgoed in de Manteling op Walcheren. Het ligt tussen Westhove en Domburg. De excursie begint om 13.00 uur op de parkeerplaats bij Kasteel Westhove. De parkeerplaats ligt langs de N287 (Domburgseweg).
  • Zaterdag 3 Oktober: Den Inkel, Kruiningen Den Inkel is een bosgebied ten oosten van Kruiningen. Afslag Kruiningen op A58. Volg Oude rijksweg tot rotonde. Rechtsaf en bij 2e rotonde linksaf. Volgen tot parkeerplaats bij Zwembad Den Inkel. Verzamelen om 13.00 uur.
  • Zaterdag 10 Oktober: De Schotsman, Noord-Beveland --- NMV excursie We verzamelen in de 2e bocht [vanaf de rotonde van de parallelweg langs de N57] van de Schotsmanweg Kamperland waar we kunnen parkeren en waar de excursie begint. De Schotsman is ontstaan na de afsluiting van het Veerse Gat in 1961. Het bestaat uit loofbos en onbemeste gras/hooilanden op kalkrijk zand. De excursie begint om 11.00 uur.
  • Zaterdag 24 Oktober: Wemeldinge Het Wemeldingse bos. De excursie start om 13.00 uur op de Hoogeweg bij Wemeldinge bij de ingang van het bos.
  • Zaterdag 31 Oktober: Braakman Noord Zeeuws-Vlaanderen (tunneltolvrij) De Braakman ligt in Zeeuws-Vlaanderen vlak bij Hoek. Het is een natuurgebied met een zandige ondergrond Als u de tunnelweg afrijdt neemt u na de tunnel direct de eerste afslag. Op de rotonde slaat u linksaf en volgt de weg langs het industriegebied tot aan het einde voorbij de laatste silo’s. Parkeren naast de weg voor de Mosselbanken. Aansluiten kan op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel om uiterlijk 12.30 uur. De excursie start om 13.00 uur.
  • Woensdag 11 November: Renesse, Zoete en Zoute Haard Zeereep Het gebied ligt tussen Renesse en Scharendijke. Aan het einde van de Helleweg en de kruising met de Rampweg (N652) is een parkeerplaats. De excursie begint om 13.00 uur.
  • Zaterdag 21 November: Oostkapelle, Zeereep Duinweg ----- (Dag excursie) We verzamelen op de parking aan het eind van de Duinweg en starten om 11.00uur.
  • Dinsdag 8 December: Bijeenkomst. Afsluiting van het jaar in het MEC De Bevelanden in Goes. Het MEC is gelegen in het recreatiegebied De Hollandsche Hoeve. Aanvang 19.30 uur.