Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep

Contactpersoon:
Ruud Lie
T: (0115) 45 15 85
M: 06 12 76 85 39
E: ruud.lie@kpnmail.nl

Voor de werkgroepleden: Opgave van deelname aan de excursies uiterlijk 3 dagen ervoor bij Ruud Lie (ruud.lie@kpnmail.nl) i.v.m. eventueel waarschuwen bij niet doorgaan en om indien mogelijk vervoer te combineren. Ook is besloten het aantal deelnemers aan een excursie te kunnen limiteren afhankelijk van de omstandigheden. Deelname kan dan alleen op basis volgorde van aanmelding.


Excursies in 2022:

 • Zaterdag 27 augustus Kapelse bos. De excursie begint om 13.30 uur op de parkeerplaats langs de Dankerseweg, Kapelle.
 • Zaterdag 10 september Gadra bos Haamstede. Het Gadrabos ligt bij Burgh Haamstede op Schouwen. De ingang is aan de Vroonweg (oude weg naar Renesse0 De excursie begint om 13.30 uur op de parkeerplaats bij het Gadrabos, net voor het hek dat de toegang is voor de vroongronden.
 • Zaterdag 24 september Braakman Zuid.  De bossen Braakman Zuid liggen ten zuiden van de N62 in de richting Philippine. Langs de Isabellaweg aan de rand van het bos is een parkeerterrein. Aansluiten kan op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel om ongeveer 12.20 uur. De excursie start om 13.30 uur op de parkeerplaats langs de Isabellaweg.
 • Zaterdag 1 oktober Schotsman platen. We verzamelen in de 2e bocht [vanaf de rotonde van de parallelweg langs de N57] van de Schotsmanweg Kamperland waar we kunnen parkeren en waar de excursie begint. De Schotsman is ontstaan na de afsluiting van het Veerse Gat in 1961. Het bestaat uit loofbos en onbemeste gras/hooilanden op kalkrijk zand. De excursie begint om 13.00 uur.
 • Zaterdag22 oktober Slot Moermond Renesse. Slot Moermond ligt aan Laone te Renesse makkelijk van buiten te bereiken via de Stoofwekken. Parkeren bij het Slot. De excursie begint om 11.00 uur.
 • Zaterdag 29 oktober Yerseke/Kapelse moer. De excursie start om 13.00 uur. Verzamelen Schelvrijwegeling / Reeweg. Er zijn nog onzekerheden: Het vee moet eerst uit de Moer, anders geen excursie. Verder moet nog vergunning verkregen worden van de terreinbeheerder.
 • Zaterdag 5 november Oranjezon Koningin Emmaweg 22 Vrouwenpolder. De excursie begint om 12.00 uur op de parkeerplaats bij uitspanning Oranjezon (toegangsweg naar Oranjezon)
 • Woensdag 9 november Westenschouwen. De excursie start om 13.30 uur vanaf de excursieschuur van SBB aan de Kraaijensteinweg. Parkeren op de parkeerplaats Het Groeneduin, Bosweg.
 • Zaterdag 19 november Breskens-Groede. Verzamelen op de parkeerplaats Slikkenburgse weg, Breskens (west van veerplein). De excursie start om 12.00 uur.
 • Zaterdag 26 november St Jans Schorre Sas van Gent. Verzamelen voor de begraafplaats St. Jans Schorre aan de Schapersweg, Sas van Gent. Het terrein gelegen om de begraafplaats is een rommelig gemengd vochtig bos dat uit Essen, Eiken en Esdoorn bestaat. De excursie start om 13.00 uur.
 • Zaterdag 3 december De Kaloot en Sloebos. Verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats De Kaloot aan de Europaweg zuid ten westen van de kerncentrale Borsele. Het duin gebied grenst aan het strand van de Kaloot. De excursie start om 13.00 uur. Aangezien dit geen hele middag is kunnen we evt. later nog in het Sloebos bij Nieuwdorp een kijkje nemen. Het Sloebos is een groene buffer tussen het dorp Nieuwdorp en het industriegebied.