Zeeuwse Paddenstoelenwerkgroep

Contactpersoon:
Ruud Lie
T: (0115) 45 15 85
M: 06 12 76 85 39
E: ruud.lie@kpnmail.nl

Voor de werkgroepleden: Opgave van deelname aan de excursies uiterlijk 3 dagen ervoor bij Ruud Lie (ruud.lie@kpnmail.nl) i.v.m. eventueel waarschuwen bij niet doorgaan en om indien mogelijk vervoer te combineren.


Excursies in 2021:

  • Zaterdag 30 januari: Goudplaat (tunnel tolvrij)
    De Goudplaat ligt op Noord-Beveland ten zuiden van Stroodorp aan het Veerse Meer. Het gebied is aangelegd na de afsluiting van het Veerse Gat [1961]. Het gebied bestaat uit loofbos en open niet bemeste graslanden, waarop ook paarden en koeien grazen.Verzamelen op de hoek van de St Felixweg en de Goudplaatweg daar is er een parkeergelegenheid.De excursie start om 12.00 uur ivm daglicht.
  • Zaterdag 27 februari: Braakman Zuid (tunnel tolvrij)
    De bossen Braakman Zuid liggen ten zuiden van de N62 in de richting Philippine. Langs de Isabellaweg aan de rand van het bos is een parkeer terrein.Aansluiten kan op de parkeerstrook na de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel om ongeveer 12.20 uur.De excursie start om 13.00.uur op de parkeerplaats langs de Isabellaweg
  • Woensdag 24 maart: Ritthem
    Het Ritthemse bos heet officieel natuurgebied Rammekenshoek en is net als het Veerse bos ontstaan na de inundatie van Walcheren in 1944. Het bos ligt iets ten oosten van het dorp Ritthem. Let op: om op de parkeerplaats te komen bij het dorp de ventweg, genaamd Rammekensweg, opgaan. Net voor het bos is een parkeerplaats aangelegd.  De excursie start om 13.00 uur.