NMV-excursieprogramma

Excursietijden (en duur) staan indien bekend genoemd in het programma. Indien afspreekplek niet genoemd staat,
vraag deze op bij de contactpersoon. Bij OPBELEXCURSIE graag ten minste tot de avond van te voren (tussen 18:00
en 20:00) aanmelden. Een excursie kan worden uitgesteld of verplaatst.
Van de deelnemers aan de excursies wordt verwacht dat zij zich aan de aanwijzingen van de excursieleider houden. Dit
geldt o.a. voor het verzamelen voor determinatie.

Er worden geen paddenstoelen verzameld voor consumptie.

➔ Deelname aan excursies is in principe alleen voor NMV-leden. Overige belangstellenden kunnen vooraf contact opnemen met de excursieleider.

Aanwijzing voor de excursieleider: graag de vondstenlijst mailen naar Anne-Jifke Haarsma. En een kort verslagje voor Coolia graag mailen naar Anneke van der Putte, liefst met een foto van een bijzondere vondst!

Het excursieprogramma wordt verzorgd door Anne-Jifke Haarsma, excursies@mycologen.nl.


Excursies in 2022

OPMERKING: Als bij een excursies wordt vermeld dat het een OPBELEXCURSIE is dient de avond van tevoren de excursieleider opgebeld te worden om je op te geven. Bij leden van de NMV zijn de telefoonnummers bekend, omdat het excursieprogramma  met hen op papier is gedeeld. Niet-leden kunnen een betreffend telefoonnummer navragen bij de consul van de provincie waar de excursie plaatsvindt. Gegevens van de consuls vindt men op de contactpagina voor consuls & DC's.

  • Zondag 2 oktober: Roderveld. We bezoeken een aantal bijzondere lanen in het natuurgebied Roderveld. Ontmoetingsplek is 10.30 splitsing Hoenderkampweg met Denekamperstraat (N342). Vanaf daar gaan we naar de woonplaats van Anne-Jifke (Goorweg 8 Rossum (OV)) en vanaf daar lopend richting Roderveld, vertrek ca. 11.00 uur. Excursieleider: Peter-Jan Keizer, OPBELEXCURSIE, T- 06-25179752.
  • Zaterdag 8 oktober:Excursie aan de oostzijde van de Borkeld (gelegen ten zuiden van Rijssen en de A1). Belangstellenden kunnen zich aanmelden via email of door te bellen. Bij aanmelding wordt het verzamelpunt bekend gemaakt en ontvangt u per e-mail een kaartje van de  locatie. Excursieleiding: Marian Jagers, OPBELEXCURSIE, email: jagersmarian@gmail.com 06.41889225.
  • Zaterdag 8 oktober: Bankenbos. We bezoeken het voor publiek niet toegankelijke gevarieerde Bankenbos met daarin gelegen prachtig fijnsparreservaat. Verzamelen bij het gebouw  an Staatsbosbeheer, hoofdweg 41, 9341 BG Veenhuizen. Coördinaten: 223,8-560,1. Excursieleider Cees Koelewijn, OPBELEXCURSIE, T: 050- 501 07 40, M: 06- 295 10 222.
  • Zaterdag 15 oktober: Oude Buisse heide (Achtmaal, Noord-Brabant). De Oude Buisse heide is een rijk paddenstoelengebied. OPBELEXCURSIE door Marike de Haan (06-45793224). Starttijd 10:30.
  • Zaterdag 29 oktober: Lichtenbelt. Er worden een aantal plekken met bijzondere paddenstoelen bezocht. Verzamelen 10:30 station Brummen. OPBELEXCURSIE door Marjo en Nico Dam. (T: (024) 358 24 21, email: ndam10@kpnmail.nl).
  • Zaterdag 29 oktober: Middenduin, Overveen. Middenduin is de onbekende buur van de kroonjuwelen Elswout en Koningshof, maar doet daar niet voor onder. Duinbossen en duingraslanden met hun typische soorten zijn kenmerkend voor het zeer gevarieerde en landschappelijk mooie gebied. Het is een rijk paddenstoelengebied met wasplaten, satijnzwammen en soorten van kalkrijke duindennenbossen zoals Melkboleet en Roodvoetrussula. Verzamelen om 10.30 u op de parkeerplaats van Middenduin, Duinlustweg/Zanderijvaart Overveen. Het is ongeveer 20 minuten lopen van station Overveen. Excursieleider: Alfons Vaessen. OPBELEXCURSIE: 06-10816514. Het aantal deelnemers is beperkt.
  • Zaterdag 12 november: Boschhuizerbergen te Venray. Locatie: Parkeerplaats aan Maasheseweg tegenover Sint Jozeflaan Venray (RD 198.2 – 396.66). Starttijd 10:00. Excursieleider: Peter Eenshuistra tel. 06-12443073. Dit betreft een gezamenlijke excursie van de PSL (Paddenstoelengroep NHG Limburg).
  • Zaterdag 29 oktober: Middenduin, Overveen. Middenduin is de onbekende buur van de kroonjuwelen Elswout en Koningshof, maar doet daar niet voor onder. Duinbossen en duingraslanden met hun typische soorten zijn kenmerkend voor het zeer gevarieerde en landschappelijk mooie gebied. Het is een rijk paddenstoelengebied met wasplaten, satijnzwammen en soorten van kalkrijke duindennenbossen zoals Melkboleet en Roodvoetrussula. Verzamelen om 10.30 uur op de parkeerplaats van Middenduin, Duinlustweg/Zanderijvaart Overveen. Het is ongeveer 20 minuten lopen van station Overveen. Excursieleider: Alfons Vaessen. OPBELEXCURSIE: 06-10816514. Het aantal deelnemers is beperkt.

Excursies van het paddenstoelenmeetnet

Klik hier voor een overzicht van de Meetnet-excursies

Excursies van paddenstoelenwerkgroepen

Klik hier voor de excursieprogramma's van een aantal paddenstoelenwerkgroepen