Ga naar de website:

English introduction

Alles over paddenstoelen

In 2011 is Aldert Gutter, amateurmycoloog, begonnen met het initiatief Allesoverpaddenstoelen.nl. In datzelfde jaar vond hij in beroepsmycoloog Machiel Noordeloos een partner. Het doel is duidelijk: alles, maar dan ook alles over schimmels en paddenstoelen vertellen en in begrijpelijk Nederlands vindbaar maken voor natuurliefhebbers, leraren, scholieren en studenten, natuurgidsen en niet in de laatste plaats paddenstoelenliefhebbers. Een levenswerk dus, want er is ongelofelijk veel over dit onderwerp te vertellen!

De website Allesoverpaddenstoelen.nl is in technisch opzicht nog een beetje ouderwets ingericht en wordt daarom op een smartphone niet ideaal weergegeven. Het is echter onbegonnen werk om de - inmiddels - duizenden pagina's om te bouwen naar een nieuw systeem. Gelukkig kan je op een smartphone met wat vingeroefening snel inzoomen.

Allesoverpaddenstoelen.nl is gebaseerd op de kennis en ervaring van twee doorgewinterde mycologen. Beiden zijn al meer dan 40 jaar actief lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging. Diverse andere leden; maar ook leden van de Koninklijke Vlaamse Mycologische Vereniging (KVMV) hebben bijgedragen geleverd aan de website of doen dat nog. Waar anders dan binnen deze twee verenigingen vind je zoveel kennis over paddenstoelen?

In 2013 heeft Allesoverpaddenstoelen.nl een prijs gekregen. Lees meer!