8 t/m 10 november 2024: Beginnersweekend Darp

Na het succes van het eerste weekeinde afgelopen jaar, organiseren wij ook dit jaar een werkweekend. Het werkweekeind zal plaats vinden in Darp, Drenthe. De organisatie van dit weekend is in handen van Anja Hagendoorn en Lisa Eising.

Tijdens dit werkweekend richten we ons vooral op velddeterminatie en daarmee is het weekeinde dus ook geschikt voor de beginnende leden. Er zal altijd een ervaren mycoloog aanwezig zijn die aanwijzingen en tips kan geven. Het doel is om zelf de vondsten te leren determineren aan de hand van de Veldgidsen.

We verblijven in het NIVON natuurvriendenhuis Het Hunehuis, Hunnebeddenweg 1 in Havelte/Darp. We hebben hier de beschikking over 9 tweepersoonskamers en een eigen gemeenschappelijke ruimte. Het Hunehuis ligt midden in de bossen en aan de rand van Havelte. Dit prachtige huis ligt bovenop de Havelterberg bij monumentale hunebedden en te midden van heide, bos, vennen en zandverstuivingen. Het Hunehuis ligt midden in het Nationale Park van Drenthe, midden in een cultureel en aardkundig monument. We streven ernaar de excursies in de omgeving van het Hunehuis te organiseren, maar een bezoekje aan interessante paddenstoelengebieden iets verder van het Hunehuis willen we niet uitsluiten.

De kosten voor het werkweekend liggen tussen de € 100-120 p.p. Hierbij is inbegrepen: accommodatie, werkruimte, maaltijden, thee en koffie en enthousiaste begeleiding. Niet inbegrepen zijn de drankjes bij het diner en ’s avonds, de reis naar het Hunehuis en mogelijke reiskosten naar excursies.

Het Nivonhuis is een zelfzorghotel. We koken zelf, vegetarisch en biologisch, er is dus geen cateraar. Dat betekent dat van de deelnemers wordt verwacht dat ze een handje helpen met het koken, afwassen, klaarzetten en afruimen van ontbijt etc. Vele handen maken licht werk.

Deelname is alleen mogelijk als je lid bent van de Nederlandse Mycologische Vereniging. Opgave niet meer mogelijk. Als je je nog aanmeldt, kom je op de wachtlijst.

Je kunt eventueel contact opnemen met Lisa Eijsing en Anja Hagendoorn via werkbijeenkomsten@mycologen.nl