6-8 oktober 2023: beginnersweekend in Bennekom

Speciaal voor mensen die hun eerste stappen in de mycologie willen zetten, organiseren we een werkweekend dat gericht is op het herkennen, determineren en microscoperen van paddenstoelen.

Dit allereerste werkweekend voor beginners zal plaats vinden in Bennekom. Tijdens het werkweekend richten we ons vooral op velddeterminatie. Het doel is om zelf de vondsten te leren determineren aan de hand van de Veldgidsen. Er zal altijd een ervaren mycoloog aanwezig zijn die aanwijzingen en tips kan geven.

Ook willen we tijdens het weekend voor wie daar interesse in heeft een microscopieworkshop aanbieden. Een ervaren mycoloog leert je de beginselen van het microscoperen en het leren determineren met de microscoop. We kunnen op dit moment nog niet met zekerheid zeggen of het gaat lukken.

We verblijven in het Nivonhuis De Bosbeek te Bennekom. We hebben de beschikking over 9 tweepersoonskamers en een eigen gemeenschappelijke ruimte. De Bosbeek ligt naast het Renkums Beekdal. We streven ernaar de excursies in natuurgebieden in de directe omgeving van de Bosbeek te organiseren.

Aanmelden niet meer mogelijk - het weekend is volgeboekt

Let op! Om deel te kunnen nemen aan de werkweken en  het werkweekend moet je lid zijn van de NMV. Lid worden doe je via het aanmeldformulier op deze pagina.