28 september t/m 5 oktober 2024: Binnenlandse Werkweek (VOLGEBOEKT)

De Binnenlandse Werkweek heeft dit jaar als uitvalsbasis het Koos Vorrinkhuis, een Nivon huis te Lage Vuursche, Koudelaan 16, 3749 AM Lage Vuursche. We hebben er de beschikking over 2-persoonskamers met een wastafel op de kamer. Het sanitair is op de gang. Er kunnen nog andere gasten in het huis verblijven. We beschikken over een werkruimte waarin we ook eten. Er bestaat een mogelijkheid (zolang de kamers beschikbaar zijn) alleen op een kamer te verblijven. Dit tegen een meerprijs van 50 euro.

Vanuit Lage Vuursche is een grote diversiteit aan gebieden bereikbaar. Ons NIVONhuis ligt op de zandgrond van de Utrechtse heuvelrug op de grens met het Gooi. En wel te midden van loof- en naaldbossen, vochtige en natte heide rond vennen, grote schraalgrasland­gebieden en binnenduinen met stuifzand. Zowel de beroemde kleibossen langs de Vecht, als de moerassen en natte schraallanden van Tienhoven en Westbroek zijn goed bereikbaar. Ook de vochtige loofbossen en broekbossen van de Gelderse vallei en de kleibossen langs de Kromme Rijn bij Bunnik en Driebergen zullen we bezoeken.

Emma van den Dool is bereid gevonden de mycologische leiding van deze week op zich te nemen. Zij zorgt voor een veelzijdig en interessant excursieprogramma.

Machiel Noordeloos zal zeer waarschijnlijk de beginnende mycologen begeleiden. Beginnende mycologen, met of zonder microscoop, zijn dan ook van harte welkom op deze werkweek. We houden tot de uiterste inschrijfdatum vijf plaatsen open voor ervaren mycologen die mee willen en bereid zijn elk een dag Machiel te ondersteunen in het begeleiden van de minder ervaren deelnemers. Daarna worden deze plaatsen gewoon opgevuld met de wachtlijst.

De kosten van de Werkweek zijn ca. 600, - euro pp. Deelnemers tot 25 jaar komen in aanmerking voor korting door het bestuur. Inbegrepen zijn verblijf, maaltijden, koffie en thee en het gebruik van een ruime werkruimte. Drankjes bij bv het diner of ’s avonds zijn voor rekening van de deelnemers. De cateraar kan tegen betaling een beperkte bar verzorgen. U kunt kiezen tussen vegetarisch/veganistisch of geen voorkeur. Strikte dieetwensen zijn in beginsel niet mogelijk. Niet inbegrepen zijn de reiskosten naar de Werkweek en de gezamenlijk te delen reiskosten naar de excursies.

In verband met de te betalen hoge annuleringskosten aan de locatie vanaf zes maanden voor aanvang van de werkweek en een minimaal aantal deelnemers van 20, i.v.m. korting op de zaalhuur dringen wij aan op tijdige aanmelding.

OPGEVEN KAN ALLEEN NOG VOOR DE RESERVELIJST via e-mail werkbijeenkomsten@mycologen.nl onder vermelding van opgave Binnenlandse Werkweek en evt. voorkeur 1-persoonskamer, tevens gelijktijdige betaling van 400,- euro (1e termijn) op de werkweekrekening NL19INGB0000136739 ten name van de Nederlandse Mycologische Vereniging onder vermelding van Binnenlandse Werkweek. De 2de termijn dient na de zomer te worden betaald, hierover krijgt u bericht. U dient tevens lid te zijn van de Nederlands Mycologische Vereniging.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij een annuleringsverzekering afsluiten. Restitutie is slechts mogelijk als een andere deelnemer die op de wachtlijst is geplaatst uw plaats inneemt. Ruim voor het begin van de Werkweek ontvangt u nadere informatie.

Voor vragen over de werkweek of de 'beginnersgroep' kunt u contact opnemen Annemiek Meus: werkbijeenkomsten@mycologen.nl