Peer-jeneverbesroest

Maandag 13 juni: lezing over exotische schimmels

Spreker: Kees van Vliet

Kees van Vliet verzorgt alweer enige tijd de bijdragen over exotische schimmels in het digitale tijdschrift 'Kijk op Exoten'. Exoten zijn organismen die buiten hun oorspronkelijke verspreidingsgebied terecht gekomen zijn. Als een soort zich in een nieuw gebied handhaaft, noemen we het een exoot, als dit ten koste gaat van inheemse soorten, spreken we van een invasieve exoot. Hoe staat het ervoor in Nederland?

Aanvangstijd: 19.30 uur

Link naar de lezing: https://us06web.zoom.us/j/81758985225

Tip: Doordat bij de eerste lezing veel mensen tegelijk probeerden onze website te bereiken om de zoomlink te kunnen aanklikken, liep deze vast. Kopieer en plak bovenstaande link daarom in uw digitale agenda, zodat u hem vanaf uw eigen device kunt aanklikken, zonder dat u eerst naar een website hoeft te gaan.

Nederlandse Mycologische Vereniging

Deze lezing wordt kosteloos aangeboden door de NMV. De vereniging organiseert (als het straks weer kan) ook excursies en dag-, weekend- en weekactiviteiten. Als u geïnteresseerd bent in paddenstoelen en uw kennis hierover verder wilt uitbreiden, kunt u overwegen lid te worden van de NMV. Als lid ontvangt u vier maal per jaar het kleurrijke verenigingsblad Coolia.

Meer informatie over de NMV / Meld u aan als lid