Schaapje (Lactifluus vellereus). Foto: Gerben Winkel

Maandag 27 september: lezing over Melkzwammen herkennen in het veld door Machiel Noordeloos

Melkzwammen behoren tot de populaire geslachten van paddenstoelen vanwege hun waarde als aanvulling op het menu, vooral in het buitenland. Ze zijn als geslacht gemakkelijk te herkennen aan de melk die bij beschadiging uit het gekneusde weefsel vloeit. Ondanks dat kan de determinatie van melkzwammen lastig zijn. Tijdens de online-lezing wordt hierop nader ingegaan.

Aanvangstijd: 19.30 uur  

Link naar de lezing:

Join Zoom Meeting: https://us06web.zoom.us/j/84386389417

Tip: Doordat bij de eerste lezing veel mensen tegelijk probeerden onze website te bereiken om de zoomlink te kunnen aanklikken, liep deze vast. Kopieer en plak bovenstaande link daarom in uw digitale agenda, zodat u hem vanaf uw eigen device kunt aanklikken, zonder dat u eerst naar een website hoeft te gaan.

Nederlandse Mycologische Vereniging

Deze lezing wordt kosteloos aangeboden door de NMV. De vereniging organiseert (als het straks weer kan) ook excursies en dag-, weekend- en weekactiviteiten. Als u geïnteresseerd bent in paddenstoelen en uw kennis hierover verder wilt uitbreiden, kunt u overwegen lid te worden van de NMV. Als lid ontvangt u vier maal per jaar het kleurrijke verenigingsblad Coolia.
Meer informatie over de NMV / Meld u aan als lid