Maandag 5 juni: digitale lezing via Zoom

Spreker: Dr. Danny Haelewaters

Laboulbeniales: onderbestudeerde, ectoparasitaire microzwammen in een nieuw daglicht
Dr. Danny Haelewaters heeft zich gespecialiseerd in een bijzondere groep schimmels: de Laboulbeniales. Deze schimmels bevinden zich als parasieten op insecten zoals kevers. Misschien heeft u ze wel eens gezien op een lieveheersbeestje? Tijdens deze lezing zal Danny een overzicht geven van het onderzoek dat wordt uitgevoerd op dit gebied in zijn groep aan de Universiteit Gent.
Voor meer informatie over Danny en zijn onderzoek zie: https://beetlehangers.org/

Aanvangstijd: 19.30 uur

Link naar de lezing: https://us06web.zoom.us/j/5531406260

Tip: Doordat soms veel mensen tegelijk probeerden onze website te bereiken om de zoomlink te kunnen aanklikken, kan deze vastlopen. Kopieer en plak bovenstaande link daarom in uw digitale agenda, zodat u hem vanaf uw eigen device kunt aanklikken, zonder dat u eerst naar een website hoeft te gaan.

Eerder gehouden lezingen

lezingen die eerder werden aangeboden zijn in de meeste gevallen opgenomen en kunnen worden teruggekeken op onze pagina 'Online Lezingen'. Hier zijn ook aankondigingen van nieuwe, ingeplande lezingen te vinden.

Nederlandse Mycologische Vereniging

Deze lezing wordt kosteloos aangeboden door de NMV. De vereniging organiseert (als het straks weer kan) ook excursies en dag-, weekend- en weekactiviteiten. Als u geïnteresseerd bent in paddenstoelen en uw kennis hierover verder wilt uitbreiden, kunt u overwegen lid te worden van de NMV. Als lid ontvangt u vier maal per jaar het kleurrijke verenigingsblad Coolia.

Meer informatie over de NMV / Meld u aan als lid