Maandag 22 april: digitale lezing via Zoom

Spreker: Libelje Mortier

Het ontdekken van de immense diversiteit aan schimmels in de ongerepte nevelwouden van Honduras

Libelje Mortier, masterstudent aan de Universiteit Gent, over haar onderzoek: Nevelwouden staan hoog op de lijst van 's werelds meest bedreigde ecosystemen. Deze waardevolle, maar kwetsbare gebieden herbergen een enorme diversiteit aan leven, maar de tijd tikt om ze te beschrijven en te beschermen. Tijdens een lange-termijnstudie in één van de nevelwouden in Honduras, gelegen in Cusuco National Park, proberen we meer te weten te komen over de diversiteit aan fungi in deze prachtige natuur. We beschrijven nieuw soorten en proberen verbanden te leggen met habitat en klimatologische factoren, zoals neerslagpatronen, plantengemeenschappen en hoogte. Deze boeiende dataset leidt tot verdere vragen zoals: "Kunnen we hieruit ook thema's zoals 'islands in the sky' bestuderen?" en "Is het mogelijk om schimmels te betrekken bij conservatiemaatregelen?".

Aanvangstijd: 19.30 uur

Link naar de lezing: https://us06web.zoom.us/j/89996127455

Tip: Doordat soms veel mensen tegelijk probeerden onze website te bereiken om de zoomlink te kunnen aanklikken, kan deze vastlopen. Kopieer en plak bovenstaande link daarom in uw digitale agenda, zodat u hem vanaf uw eigen device kunt aanklikken, zonder dat u eerst naar een website hoeft te gaan.

Eerder gehouden lezingen

lezingen die eerder werden aangeboden zijn in de meeste gevallen opgenomen en kunnen worden teruggekeken op onze pagina 'Online Lezingen'. Hier zijn ook aankondigingen van nieuwe, ingeplande lezingen te vinden.

Nederlandse Mycologische Vereniging

Deze lezing wordt kosteloos aangeboden door de NMV. De vereniging organiseert (als het straks weer kan) ook excursies en dag-, weekend- en weekactiviteiten. Als u geïnteresseerd bent in paddenstoelen en uw kennis hierover verder wilt uitbreiden, kunt u overwegen lid te worden van de NMV. Als lid ontvangt u vier maal per jaar het kleurrijke verenigingsblad Coolia.

Meer informatie over de NMV / Meld u aan als lid