Gewone viltkop, foto: Nico Dam

Maandag 26 september: digitale lezing via Zoom

Spreker: Thom Kuyper

Vezelkoppen: herkenning en determinatie

Vezelkoppen zijn voor sommigen een uitdaging om op naam te brengen en voor anderen een reden om er met een boog omheen te lopen. Als geslacht is het tamelijk gemakkelijk te herkennen, maar de determinatie naar soort kan - zeker voor een onervaren mycoloog - lastig zijn. Thom Kuyper zal in zijn lezing ingaan op het herkennen en determineren van vezelkoppen op basis van veldkenmerken en microscopische kenmerken.

Aanvangstijd: 19.30 uur

Link naar de lezing: https://us06web.zoom.us/j/86520321996

Tip: Doordat bij de eerste lezing veel mensen tegelijk probeerden onze website te bereiken om de zoomlink te kunnen aanklikken, liep deze vast. Kopieer en plak bovenstaande link daarom in uw digitale agenda, zodat u hem vanaf uw eigen device kunt aanklikken, zonder dat u eerst naar een website hoeft te gaan.

Nederlandse Mycologische Vereniging

Deze lezing wordt kosteloos aangeboden door de NMV. De vereniging organiseert (als het straks weer kan) ook excursies en dag-, weekend- en weekactiviteiten. Als u geïnteresseerd bent in paddenstoelen en uw kennis hierover verder wilt uitbreiden, kunt u overwegen lid te worden van de NMV. Als lid ontvangt u vier maal per jaar het kleurrijke verenigingsblad Coolia.

Meer informatie over de NMV / Meld u aan als lid