Terugluisteren van de voordrachten, gehouden tijdens de Floradag 2021

Op zaterdag 10 april 2021 werd wegens de geldende maatregelen met betrekking tot de verspreiding van Covid 19 de 'Floradag' online gehouden. De voordrachten zijn opgenomen en kunnen middels de hieronder getoonde koppelingen worden teruggeluisterd.

  • Machiel Noordeloos – Staalsteeltjes op drift: resultaten van de barcodering
    Een schets wordt gegeven van nieuwe inzichten in de soort afgrenzing van de staalsteeltjes onder de satijnzwammen (Entoloma subgenus Cyanula) naar aanleiding van de barcodering. Daarnaast worden een aantal nieuwe soorten voor Nederland voorgesteld. Stream de opgenomen lezing.
  • Jorinde Nuytink / Quincy Holzapfel – DNA-barcoding Mycena en Ramaria: meer vragen dan antwoorden?
    Over het opstarten van nieuwe DNA-barcodingprojecten voor Mycena en Ramaria, de eerste resultaten maar ook de problemen en vragen die hierbij naar voor komen. Stream de opgenomen lezing.
  • Thomas W. Kuyper – Cortinarius voor de Flora agaricina neerlandica
    In deze voordracht worden de eerste resultaten besproken van de werkzaamheden van de Vlaams-Nederlandse werkgroep aan het meest soortenrijke geslacht van de plaatsjeszwammen, Cortinarius (gordijnzwammen). Er wordt met name ingegaan op de balans tussen enerzijds morfologische en anderzijds moleculaire kenmerken (barcodes). Stream de opgenomen lezing.