Publieksexcursies

Op 24 september 2022 vindt de aftrap van de Vliegenzwammeninventarisatie plaats. Op veel plekken in Nederland worden op deze dag paddenstoelenexcursies georganiseerd door paddenstoelkenners. Natuurlijk gaan we op zoek naar de Vliegenzwam, maar omdat het verschijnen van de Vliegenzwam sterk van het weer afhangt en de paddenstoelen soms maar een paar dagen staan voordat ze weggerot zijn, kunnen we niet garanderen dat we ook echt Vliegenzwammen zullen vinden. Maar niet getreurd! We zullen in ieder geval wel andere paddenstoelen vinden. Ga mee met de excursies en laat je verwonderen door de vormen- en kleurenrijkdom van alle paddenstoelen!

We hebben niet voor niets voor de Vliegenzwam en de datum van 24 september uitgekozen. Op die dag komen allerlei activiteiten samen:

  1. De Vliegenzwam is Paddenstoel van het Jaar 2022
  2. 24 september is de aftrap van de publieksinventarisatie naar de Vliegenzwam
  3. 24 september is de Europese Dag van de Paddenstoel
  4. 24 september is de aftrap van de Week van de Veldbiologie
  5. Overigens is de Vliegenzwam ook soort van het jaar 2022 in Duitsland!

Activiteitenprogramma

U bent van harte welkom op de excursies en bij verschillende andere activiteiten. In de meeste gevallen wordt gevraagd om u vooraf op te geven. Trek stevige schoenen aan en kleed u goed op het weer. Neem wat te eten en drinken mee en natuurlijk uw fototoestel. We wensen u veel plezier! Bekijk het activiteitenprogramma!